Bare snakker og snakker du? 🗣️

I sommer var jeg i en samtale med en ivrig formidler. Han var tydelig lidenskapelig når han snakket, tegnet store forklarende bilder og formidlet med hele seg. Fantastisk! Han var akkurat en sånn som jeg liker å lytte til. 

Problemet var bare det at jeg opplevde det han snakket om som gørr kjedelig. Til tross for hans gode formidlingsevne klarte jeg ikke å bli engasjert. Jeg ble faktisk heller irritert over hvordan han ignorerte alt annet enn seg selv.  

GOD FORMIDLING ER DIALOG, IKKE MONOLOG

Hovedfokuset når vi jobber med å bli en Bedre Formidler er å fokusere på mottaker sitt utgangspunkt, ikke vårt eget. Selv er jeg lidenskapelig opptatt av muntlig formidling og kan snakke i timesvis om temaet, men jeg kjenner min begrensning. Jeg vet at det kun er to målgrupper som ønsker å lytte til meg over lengre tid: 

1) Følgerne og kundene mine som er interessert i temaet

2) Kona mi (for hun er så grei at hun lytter, selv om hennes lidenskap strengt talt ligger et helt annet sted)

Og hvorfor formidle om ingen lytter? Vi må hele tiden huske på at det dreier seg om publikum, ikke om oss som formidler. 

Ha en fin uke! 🙌

Mvh,

Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev