Ennå viktigere enn erfaring.

Ennå viktigere enn erfaring.

Relativt ny ut på arbeidsmarkedet og i møte med min nye sjef, sa han følgende: «erfaring er det verste jeg har». 

Hva? Jeg fikk ikke den helt til å stemme, da erfaring var det jeg selv gledet meg til å få. Han lente seg fremover på stolen, trakk pusten og sa «Erfaring får meg til å forklare deg hvilke veier vi skal gå», sa han. Han lot den ligge litt før han fortsatte: «jeg er mer interessert i dine ideer og dine nysgjerrighet enn mine gamle forklaringer». 

Denne samtalen har jeg aldri glemt. Dette prinsippet tar jeg med meg hver dag i arbeidet mot de som ønsker å bli bedre formidlere. Bedre Formidler profil og foredragsholder Eirik Norman Hansen er en av de som lever ut denne hver gang han skal holde et av sine foredrag. Istedet for å surfe inn på den bølgen han vet hvordan han skal skape, insisterer han å gjøre noe nytt hver gang. En vri, en ny historie eller noe nytt å vise frem. 

Er du nysgjerrig nok til å prøve nye ting, eller er du så erfaren at du ikke trenger. Det er dessverre ikke få ganger jeg hører «jeg bare gjør sånn jeg, det pleier å funke bra». 

Erfaring gir trygghet, men det er nysgjerrigheten som skaper noe nytt og sørger for utvikling. Vær nysgjerrig, erfaren blir du, om du vil eller ikke.

Mvh,

Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev