Helene Abrahamsen

Improvisatør Foredragsholder Formidlingstrener

Det er ikke et spørsmål om du kommer til å oppleve noe uventet, det er bare spørsmål om når. Vi kan ikke ha kontroll over alt rundt oss og vi kommer til å oppleve uventede ting. Hvorvidt vi blir vippet av pinnen av det som oppstår eller om vi kan bruke det til vår egen fordel er heldigvis noe vi kan lære oss. Ved å få mer kompetanse om hva som skjer i oss når det uventede inntreffer kan du begynne veien mot å bli et mer fleksibelt menneske med trygghet på at du kan takle det som oppstår – uansett hvor uventet det er. 

Som medlem av ensemblet ved det anerkjente Det Andre Teatret i Oslo er Helene en av Norges beste improvisatører. I tillegg er hun klinisk psykolog med flere års erfaring fra spesialisthelsetjenesten. Hun har i en årrekke kombinert denne unike kompetansen for å hjelpe mennesker med å bli bedre på formidling – det være seg fra en scene, i jobbmøter eller på privaten. Helene er engasjerende, inspirerende og er opptatt av erfaringsbasert læring som sitter!

Som Formidlingstrener er Helene spesielt opptatt av spontanitet. Å frigjøre seg fra manus og gripe mulighetene som er rundt deg, er ofte sett på som det øverste nivået av muntlig formidling. Her er Helene helt rå! Gjennom inspirerende ideer og morsomme øvelser bringer hun frem leken og gleden hos deg som deltaker.

Les intervju med Helene

FOREDRAG MED HELENE ABRAHAMSEN

Ønsker du et foredrag med flere av profilene i Bedre Formidler? Da bestiller du Superpakka med Helene og én eller flere av ekspertene. Vi setter sammen en pakke over én eller flere dager som garantert endrer måten du og kollegene dine jobber og formidler budskap på.

Foredragene kan kombineres med workshops, coaching og mentoring. Dette er en vitaminbombe som er 100 % skreddersydd for bedriften og medarbeiderne dine.

I dette engasjerende foredraget kombinerer Helene sin unike kompetanse for å se nærmere på de psykologiske mekanismene som skjer i oss når noe uventet oppstår. Hun tar for seg konkrete verktøy for å kunne ta ting på sparket slik at du kan starte din egen endringsprosess umiddelbart. 

Ønsker dere mer fleksible, endringsvillige ansatte og kollegaer? Da er dette foredraget for din bedrift!

I kundemøter, i samarbeidsmøter, rundt kaffemaskinen, på en scene – det å kunne bygge relasjoner til andre mennesker raskt og effektivt er nyttig og tidvis helt nødvendig.

Foredraget tar for seg enkel grep som brukes i teaterets verden for å hjelpe dere til å bli mer bevisst nonverbal kommunikasjon som igjen påvirker relasjonen mellom mennesker. Få nyttige og konkrete tips til hvordan du kan bli bedre likt raskt!

WORKSHOPS MED HELENE ABRAHAMSEN

Lær å bli mer spontan!

Som formidlere kan vi bli altfor opptatt av forberedelser, manus, det vi har planlagt på forhånd. Men når vi skal gjennomføre en tale, et foredrag, et innlegg – ja, selv bare et spørsmål i et møte – så vil vi kunne gjøre feil. Hver gang eller bare innimellom, men vi vil gjøre feil. Så om du kommer til å gjøre feil en eller annen gang får vi ikke gjort så mye med, det eneste vi kan gjøre noe med er hvordan vi forholder oss til de feilene vi gjør. Noen ganger blir vi så redde for å gjøre feil at vi ikke gjør noe i det hele tatt, og da kommer vi ingen vei. 

I denne morsomme og engasjerende workshopen jobber vi med enkle og gøyale øvelser fra improens verden. Vi jobber med frykten for å gjøre feil og hvordan denne igjen kan hindre oss i å ta sjanser, prøve noe nytt og legge merke til det som faktisk foregår i rommet.  Dette igjen gir deg muligheten til å kunne bli en modigere og mer endringsvillig person som faktisk tar sjanser, prøver noe nytt og gjennomfører det du drømmer om. 

De som er de beste formidlerne, de beste samarbeidspartnerne, de beste kollegaene er de som evner å få andre til å føle seg bra. Og når andre føler seg bra sammen med deg blir også du veldig mye bedre. Å spille andre (hverandre) gode er en egenskap som kan føre til stor suksess – både for bedriften og for den enkelte. I denne workshopen jobber vi med nettopp det å spille hverandre gode gjennom engasjerende øvelser så det hele blir erfaringsbasert. 

Dersom du ønsker å håndtere det uventede, oppnå god kontakt med publikummet ditt, få formidlet det du trenger på en måte som gjør at andre kan høre det så trenger du først og fremst å være til stede i det som skjer der og da. Hvis vi er stresset, for fokusert på det vi skal si, har “hodet et annet sted” kan vi gå glipp av verdifull informasjon. I improvisasjon er tilstedeværelse lik gull og noe som trenes på aktivt. I denne workshopen vil dere få jobbet konkret med tilstedeværelse gjennom øvelser fra improens verden. Alle øvelser foregår i ring eller par slik at alle jobber samtidig og eksponeringen holdes derfor på et levelig nivå.

Vurderinger

Helene traff blink med sitt engasjerende og lærerike innlegg på vår konferanse. Med sitt åpne, ærlige og humoristiske åpningsinnlegg fikk hun en sal med 350 ulike mennesker, deriblant tørre ingeniører, innadvendte fagarbeidere og overivrige selgere til å mingle, spørre og kommunisere lekende lett gjennom hele konferansen. Innlegget ble en icebreaker. Med Helenes åpningsinnlegg fikk vi lave skuldre og god takhøyde – vi lærte å by på oss selv. Anbefales på det sterkeste!

Borghild Folkedal

Asplan Viak

Workshopen din var midt i blinken for oss, Helene, og vi hadde det både moro og litt «småstressende». Akkurat sånn det skulle være. Nå er vi klare for å «dumme oss ut» i bortimot enhver sammenheng.

Ingvild Amble

Statens Vegvesen

Legg igjen en vurdering

5 stjerner

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev