Gjør som Julius – ikke gi alt på en gang

En morgen klarte Julius å nappe tak i nøkkelknippet til en av dyrepasserne. Om du ikke vet hvem Julius er, så er han sjimpansen som ble norgeskjent gjennom bøker og TV på 80-tallet etter å ha tilbragt sine første år hos menneske-familien Glad. Nå derimot er han kongen av flokken og lever i Kristiansand Dyrepark.

Etter mye kontakt med mennesker lærte han også oss å kjenne. En ting han lærte var verdien i «å bytte» – Har jeg noe av verdi for deg, så kan jeg også få noe tilbake. Etter å ha tatt nøkkelknippet den morgenen visste Julius at han hadde noe av verdi for dyrepasseren, så han strakk ut en hånd og forlangte en banan for nøkkelknippet. Dyrepasseren så få andre mulige valg og ga Julius en banan. Julius valgte derimot ikke å gi fra seg nøkkelknippet, slik som dyrepasseren trodde.

Han tok opp nøkkelknippet, tok av én nøkkel, for så å gi den til dyrepasseren. Det gjorde han helt sikkert med et stort sjimpanse glis.🙈

Når du presenterer, husk at din jobb er ikke å «bli ferdig» med en gang. Innse verdien i det du har og ikke gi fra deg hele nøkkelknippet på en gang. Gi heller en og en nøkkel. Er du heldig, ender du kanskje opp med 10 bananer i stedet for 1, akkurat som Julius.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev