Gjør som Marthe!

Marthe har lik suksessoppskrift som Sir Richard Branson.

Sir Richard Branson har ofte kreditert mye av sin suksess til sin største svakhet. Han er nemlig dyslektiker. Dette gjorde at han som oftest MÅTTE delegere bort viktige oppgaver til andre mennesker, ofte smartere enn han selv. Denne «svakheten» gjorde det rett og slett nødvendig.

Marthe er svaksynt, men er en fantastisk formidler. I stedet for å se skarpe bilder som deg og meg, ser Marthe stort sett uskarpt og konturer av ting rundt seg. Det gjør det vanskelig å søke øyekontakt med publikum (eller i dette tilfellet kameralinsa). Men, til tross for er hun en langt bedre formidler enn de fleste. Hvordan er det mulig? Mye av svaret er VISUALISERING.

Prøv dette. Forteller en kort historie til en venn. Så gjør du det igjen, men denne gangen lukker du øynene. Merket du forskjellen? SÅ du bildene klarere og kunne hente opp flere beskrivende detaljer gang nummer to? Høyst sannsynlig.

Marthe er en av de mest imponerende jeg har hatt på scenen. Svakheten har ført til utviklingen av et utrolig levende kroppsspråk komplimentert med et rikt språkbilde. Hvorfor? Fordi hun MÅ, akkurat som Branson.

Hvilken svakhet kan du omgjøre til en styrke?

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev