Historiefortelling

🗣️ Mamma, du skulle sett hva som skjedde i dag!?


Helt siden du var liten har du sprudlet over av historier. Du har fortalt hvor du har vært, hvem du var der med og hva du opplevde. Her er fire gode grunner til hvorfor historier er så viktig i muntlig formidling:

NATURLIG – Å lytte til historier er hvordan vi mennesker har lært siden vi først dukket opp på denne jorda. Dette har ikke endret seg..


HELHETLIG – Historier får deg til å føle noe, og det får deg til å huske. (Følelse er limet som binder kunnskap til minne)


PÅVIRKNING – Historier er det eneste kommunikasjonsverktøyet hvor publikum ligger i forkant av deg som formidler – «Hva er det neste som skjer?»


FLEKSIBLE – En historie kan fortelles fra sekunder til minutter. Tiden du bruker kommer an på hva du velger å bringe inn av farger og innhold. Det gjør historier fleksible for publikumet og situasjonen du står ovenfor.


Det å fortelle historier godt er et annet kapittel. For å komme i gang, gjør det enkelt. Fortell din opplevelse først som en liten anekdote, så bygg videre på den ved neste anledning. Tenk «hvordan ville jeg fortalt historien som barn.»


God historiefortelling. 🙌


Mvh,

Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev