Hva har en baby sin sokk og løpetur med formidling å gjøre?

Tiden er inne for å putte full energi i både jobb og utvikling. Er du klar? 

På en av sommerens løpeturer rundt et vann i nærområdet fant jeg en bitteliten babysokk. Den så helt ny ut. Jeg hadde ikke møtt noen med barnevogn på runden, så de måtte være foran meg og jeg valgte å ta med sokken. 

Bare noen få hundre meter lengre fremme hentet jeg inn to damer trillende med en barnevogn. På god avstand ropte jeg «HEI, har dere mistet en sokk?» De snudde seg, smilte og sa «Nei, vi har ikke det og det er flere som har spurt». Svaret jeg spontant ga de overrasket meg: «Den er grei, da får VI lete videre..». 

Og med ett så var oppdraget større enn meg. VI som et felleskap måtte finne eieren. Så til linken mellom historien og formidling. Det er nettopp dette de beste formidlerne gjør – de skaper et VI. Har du lagt merke til at du føler et felleskapet, et «VI» når en god formidler snakker?  

De beste har et langt større fokus på lytterne enn seg selv. Alt de gjør og sier skjer ut ifra lytterens premisser. Så hva kan du gjøre for å skape et VI neste gang du skal formidle?

PS: Lykkelig slutt ble det også – VI fant eierne av sokken 🧦

Ha en fin uke!

Mvh,
Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev