Hvordan skape varig endring med én tale?

Min morfar jobbet som stasjonsmester. Som stasjonsmester var hans to aller viktigste oppgaver å sørge for en god togreise for Herr og Fru Hansen, og at lokførerne valgte riktig spor. Lokføreren hadde nok med å kjøre toget og følge tidtabellen. Det var min morfar som dro i håndtaket til sporvelgeren så reisen gikk i riktig retning.

Har du noen gang tenkt at du er ditt publikums «stasjonsmester»? Som taler, presentatør og foredragsholder er du ingens lokfører. Det toget styrer publikum selv. Din oppgave er å hjelpe ditt publikum med å velge riktig spor.

«Jeg innser at jeg bare må pushe på hele veien», sa en toppleder til meg denne uka. Det skal jeg gi hen rett i. Vi snakket om hvordan skape varig endring og utvikling.

Det hen hadde innsett var at en SNAKK (tale, presentasjon eller foredrag) er akkurat kun det. Endring og utvikling tar tid og ikke noe som er gjort på 45 minutter foran et publikum. Men, og dette er et stort «MEN»! Du kan inspirere, motivere og sørge for ny kursretning – du kan hjelpe publikum til å velge riktig spor for reisen.

Neste søndag gir jeg deg to ting du absolutt må gjøre for å få publikum til å velge et nytt eller annet spor, så følg med 🙂

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev