I morgen skjer det! Spent?

Godt nytt år! Er du klar for å tråkke til i morgen, snakke med kollegaer og kunder? I morgen er dagen tusener setter i gang etter ferien. Om du også føler en viss spenning eller nervøsitet for å sette i gang, så er du ikke alene. Selv den mest drevne mister nattesøvn av dette.

Nervøsitet er et av de mest omtalte emnene innen presentasjon og presentasjonsteknikk. Rettere sagt, «hvordan kanalisere nervøsiteten» er temaet. Her finnes mange verktøy, og her er ett.

«Endre tanken på det å presentere eller tale foran andre». Tenk at du snakker MED og ikke TIL de som lytter. Det du egentlig har, er en samtale.

Her rekker ofte kursdeltakere hånda i været og sier «Samtale, men det er jo bare DU som snakker?» Sant, men tenk etter. Hva gjør en god samtale god? Hva gjør en samtale inkluderende?

Utover din energi, inkluderende setninger som «du og jeg», eller «vi», så har du nettopp spørsmål. Dette har du kanskje hørt før, men visste du at de mest drevne faktisk stiller spørsmål som om de har glemt noe, for så å få publikum til å svare med hensikt om å holde liv i samtalen. Kult?

Ønsker deg en fantastisk start på året. Uansett om du skal presentere eller møte kollegaer i morgen, nøkkelen ligger i den gode samtalen.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev