Ikke vær deg selv!

Vær MER av deg selv…

La meg først oppklare det jeg oppfatter som en misforståelse, eller i verste fall et missledende råd. Mange har kastet seg på «husk å være deg selv» bølgen, når det kommer til muntlig formidling og hvor viktig det er.

Hadde det vært så enkelt hadde alle vært fantastiske formidlere. Så, hva mer? Her er to spørsmål du kan stille deg for å komme nærmere kjernen i «deg selv» som formidler.

1). Hvilken versjon av meg selv skal jeg være? Har du samme språk, ordvalg, tone eller energi når du snakker med et barn som når du snakker med sjefen? Du og jeg spiller ulike roller, bevisst eller ubevisst.

2). Hvor mye skal jeg være av meg selv? Hvilket «gir» skal du velge når det gjelder energi, gestikulering og det å vise engasjement?

«Deg selv» er både bestemt av situasjon og har en grense. Det er den grensen du må finne og det er der din utvikling ligger. Dette kreves profesjonell trening, tilbakemelding og bevisstgjøring.

Om du ikke ønsker profesjonell hjelp for å utvikle den beste formidler utgaven av deg selv, kan du gjøre følgende: Finn noen som vil deg vel og spør om deres tilbakemelding. Gjør du det har du allerede tatt et første og viktig steg.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev