«Jeg vil bli bedre!»

En av Nordens aller beste foredragsholdere kontaktet meg forrige uke. Hen (for å være moderne kjønnsnøytral) har holdt hundrevis av foredrag og tilsvarende konferansier oppdrag.

«Jeg ønsker å bli bedre», sa hen: Jeg har alltid fått høre at jeg er morsom og underholdende, men jeg ønsker mer utvikling. Nå ønsker jeg å utforske, lære og prøve ut stand-up for å bli en bedre formidler.

Donald Hebb var en av de mest innflytelsesrike forskerne på 1900-tallet. Han jobbet mest med rotter for å se hva vi kunne lære av de. Det han overraskende oppdaget var at de rottene han tok med hjem fra laboratoriet, de som barna fikk leke med, de løste også oppgavene på laboratoriet på en bedre og en mer kreativ måte.

Dette samme gjelder oss mennesker. Nye utfordringer gir ny giv og fører til at vi løser «gamle» oppgaver på en «nye» måter. Nye forbindelser i hjernecellene skapes og hjernen forandrer seg.

Når var forrige gang du søkte noe nytt selv om du er proff på det du gjør? Også finnes det en bonus til! «Å fortsette å lære» er nemlig en av fem forskningsbaserte kilder til hverdagsglede. 😊

Ny uke kommer straks. Prøv noe nytt – det verste som kan skje er at du opplever litt mer glede.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev