La være å lære dette av en topp-politiker

Ta en titt på fremtredende topp-politikere som driver valgkamp. Her diskuterer de og holder appeller hvor de ofte snakker fra hjertet. De ser på publikum, i kameralinsa og sjeldent på sine notater. Som lytter kan vi føle at budskapet er i sync med deres egne verdier. Stemme, kropp og energi uttrykker det de formidler. Vi som lyttere blir engasjert fordi de genuint bryr seg. Med ett følger vi partiet gjennom å følge personen, ikke omvendt. 

Så kommer hverdagen. Tettskrevne sider skrevet av taleskrivere leses opp foran forsamlinger og kameraer. De ser sjeldent opp (for da ville de mistet tråden). Energi, glede og glød er forsvunnet. En robot kunne gjort den samme jobben. Vi lytter fordi troverdigheten ligger i mandat og rolle. Men formidler gløden, det som gjør at vi føler noe, den er borte. 

Så hva er budskapet? Vær bevisst! Til neste gang du velger å legge bort gløden, lidenskapen og velger å se ned på notatene i stedet for på mennesker – Finn heller på noe annet å gjøre. Velg heller å gjøre som proffe talere; De jobber og jobber til de finner gleden i det de skal formidle, uansett situasjon eller budskap. Gjør du det, da vil også folk lytte til deg og ditt budskap. 

Mvh,

Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev