Mer opptatt av sminke enn innhold

Selvsagt er det viktig hvordan du fremstår rent visuelt og flere studier gir denne konklusjonen god støtte. Men husk at DU styrer publikums oppmerksomhet. Om du er flau over tennene dine og forsøker å skjule de med måten du prater på, da merker publikum det. Om det plager deg at du kun sitter i skjorte eller i bluse, når andre på scenen eller i studio har på seg jakke, da merker publikum det.

Så hva er løsningen? La meg introdusere deg for et nydelig konsept: «It only matters if you think it matters». Her passer det også fint å følge opp med en annen sannhet: «People want connection not perfection».

Velg heller å eie din situasjon og fokuser på innhold. Jeg har jobbet med toppolitikere og toppledere som før sending sitter og pusser på slipsnålen, eller lurer på hvor sminkøren er. Dernest har de gått på scenen eller kamera uforberedt og lest fra manus, uten å få kontakt med publikum.

På den andre siden har jeg jobbet med flere som kanskje burde sett seg en gang til i speilet, men som heller prioriterer tiden til å øve, tenke og gjøre forberedelser helt frem til «teppet faller».

Hvem tror du vinner?

It only matters if you think it matters – Go get’em!

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev