Møt Christine Calvert

Hun er kjent for gullsko, imponerende sanginnslag på scenen og varmhjertet formidlingsevne i alle kanaler. Bli kjent med vår kjære tekstdoktor Christine Calvert. 🎶

– Hva er din bakgrunn og ditt forhold til formidling?

Jeg ELSKET å formidle i alle sammenhenger som liten. Da jeg ufrivillig flyttet til Norge med familien min i 11-årsalderen, måtte jeg starte helt på scratch igjen med et språk jeg ikke kunne. Det gjorde at jeg setter enormt stor pris på å kunne formidle i dag!

– På hvilken måte har det å jobbe med formidling påvirket deg?

Jeg lærer så utrolig mye hver gang jeg trener andre, underviser, holder kurs eller foredrag. Det aller meste jeg gjør, er skreddersydd. Det gjør at jeg blir kjent med en kunde ut og inn, og at oppdragsgiveren og deltakerne føler seg sett, forstått og verdsatt. 💛

– Hva er din beste formidlings-opplevelse?

Jeg glemmer aldri da jeg var på Social Media Days for mange år siden. Den ene energiske formidleren etter den andre kom på scenen. Så kom Bymiljøeten i Oslos foredragsholder på scenen. Cecilie Cottis Østreng. Hun sto rett opp og ned uten fakter og snakket ganske lavt. I løpet av foredraget bli salen sugd med i fortellingen om hvordan Bymiljøetaten jobber. Jeg tror ikke at det var én eneste person som sjekket mobilen.

Det jeg lærte, var at en formidler som deler en historie på en lavmælt måte, kan gi en like sterk virkning som når et fyrverkeri av en foredragsholder på scenen.

– Blir du av og til nervøs før du skal på scenen, og hvordan håndterer du det?

Haha, jeg er alltid spent – i hvert fall før store foredrag og keynotes. Jeg får et adrenalin-kick av de store. Men i det øyeblikket jeg går på scenen, kjenner jeg på en varm energi og går nesten inn i en boble.

Så ja, jeg er spent, men ikke full av nerver. Jeg føler nå at jeg takler det meste. Mengdetrening må til, og det gjelder alle.

Og så må jeg legge til at jeg synes det er uhyre viktig å være en grei person å jobbe med. Takk til alle lydteknikere, konferansierer og de som møter meg og sørger for at det er et glass vann på scenen. Mindre stress for meg på forhånd bidrar til en bedre opplevelse for deltakerne. 🙏

– Hva er den vanligste fellen folk går i når de formidler?

Det er at folk ikke er autentiske. Mitt råd: Ikke lat som om du er noe du ikke er. Alt du gjør som er bra, kan du forsterke – men ikke slik at du blir en annen person på scenen. Formidlingen din må komme fra hjertet og være viktig for både deg og tilhørerne.

Samtidig er det lurt å jobbe med uvaner. Hvis du famler, kremter, sier «på en måte» eller «liksom» i annenhver setning, ødelegger du for din autoritet og gjennomslagskraft.

– Hva er én ting du synes kjennetegner de beste formidlerne der ute?

Egentlig det motsatte av forrige spørsmål. De beste formidlerne er autentiske og varme, enten de presenterer for avdelingen på jobb, holder et kurs eller står på en stor scene. 💛

Interessert i trening, skrivekurs eller foredrag av Christine? Kontakt oss her:

Om Bedre Formidler

Vi i Bedre Formidler utvikler kompetente og selvsikre ansatte gjennom kurs & trening i effektive kommunikasjonsverktøy. Vi bruker blant annet personlige historier som et verktøy for å øke deltakernes selvtillit og evne til å formidle gode presentasjoner, fra scene, i møterommet eller på kamera. Hvis du er interessert i å skreddersy et program som passer din bedrift, kontakt oss eller lese mer om vår formidlingstrening her.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev