Møt Eirik Norman Hansen

Som futurist, teknologioptimist, og en av Norges mest etterspurte formidlere er hans engasjement for god formidling sterkt. Gjennom konferansier-roller og formidlingstrening er han ekstra god på å spille andre gode. Bli bedre kjent med Eirik Norman Hansen 🤖

– Hva er din bakgrunn og ditt forhold til formidling?

Som 19 åring ble jeg en av de første sertifiserte aerobicinstruktørene i Norge. Etter hvert ble jeg også dykkerinstruktør. Min instruktør der drev et konsulentfirma som laget kurs for næringslivet, og der engasjerte han meg som kursholder. Etter siviløkonomstudiet, fikk jeg ansvar for kurs og opplæring av ansatte i et av Norges største advokatfirmaer. Der laget vi dagsseminar og jeg holdt mitt første foredrag om internett, som nettopp hadde kommet.

Reisen gikk videre til byråverden, der jeg valgte å bruke frokostseminarer som en aktiv kanal. Det ble viktig å snakke om det folk faktisk var nysgjerrige på, fremfor hvem vi som byrå var. Jeg ble samtidig en del av Talerlisten, og etter at jeg i 2018 ble kåret til Årets Taler, har jeg fortsatt med formidling på fulltid.

– På hvilken måte har det å jobbe med formidling påvirket deg?

Jeg har blitt mye mer klar over hvor kraftig og sterk påvirkningskraften i formidling kan være. Og hvor effektive verktøyene er slik at folk får med seg, forstår og husker det du sier. God formidling handler ikke bare om å stå på en scene og holde foredrag, det er vel så viktig i møter, pitcher eller når du skal selge noe.

– Hva er din beste formidlings-opplevelse?

Det må være fra da jeg jobbet i byrå. En yngre medarbeider hadde vært igjennom noe vanskelig, og blitt bedre, og denne opplevelsen ble hun spurt om å holde foredrag om. Det var en tillitserklæring når hun spurte om hjelp til å fremføre foredraget. Den dagen hun holdt generalprøven foran hele firmaet var en meget sterk opplevelse. Både fordi hun var veldig flink, og fordi det var tydelig at hun hadde jobbet mye med rådene hun fikk. 🙏

– Blir du av og til nervøs før du skal på scenen, og hvordan håndterer du det?

Ja, og jeg lærte av en av psykolog jeg kjenner at jeg er spent, ikke nervøs. Det er nesten som en haug med sommerfugler i magen som vil ut å fly. Det gir deg masse kraft, også må du slippe den energien ut. Noen ganger er jeg mer spent enn andre ganger. Da spør jeg meg selv, hvorfor har jeg flere sommerfugler i magen akkurat i dag? Er det flere folk? Nytt materiale? Jeg forsøker å finne grunnen til at jeg er ekstra spent der og da, fokuserer på det og følge den tråden. Jo mer du lærer deg å leve med disse følelsene, jo mindre problematisk blir det.

– Hva er den vanligste fellen folk går i når de formidler?

De har ikke øvd på ordentlig. Det å sitte våken til kl. 2 på natten og lage Power Point er ikke å øve. Du må reise deg opp, holde foredraget og si budskapet høyt. Dette er også mitt viktigste råd når jeg trener andre i formidling.

– Hva er én ting du synes kjennetegner de beste formidlerne der ute?

Engasjement. De brenner virkelig for det de snakker om. 🔥

Interessert i trening, eller foredrag av Eirik? Kontakt oss her:

Om Bedre Formidler

Vi i Bedre Formidler utvikler kompetente og selvsikre ansatte gjennom kurs & trening i effektive kommunikasjonsverktøy. Vi bruker blant annet personlige historier som et verktøy for å øke deltakernes selvtillit og evne til å formidle gode presentasjoner, fra scene, i møterommet eller på kamera. Hvis du er interessert i å skreddersy et program som passer din bedrift, kontakt oss eller lese mer om vår formidlingstrening her.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev