Møt Helene Abrahamsen

Som både psykolog og improvisatør har hun unik kompetanse og tilnærming til formidling. Gjennom kreative ideer og øvelser, er hun enestående på å bringe frem lekenhet og formidlingsglede. Bli kjent med vår inspirerende formidlingstrener Helene Abrahamsen. 🎭

– Hva er din bakgrunn og ditt forhold til formidling?

Jeg har et livslangt forhold til formidling, og har elsket å stå på scenen fra jeg var liten. Hele livet ville jeg bli skuespiller, men tilfeldigheter førte til et veibytte midt i 20-årene, og jeg ble psykolog samtidig som jeg drev med improvisert teater. Parallelt med det var jeg med på å starte og bygge opp Det Andre Teatret i Oslo. Jeg er utdannet historieforteller, og i 2012 var jeg norgesmester i story slam og teatersport.

– På hvilken måte har det å jobbe med formidling påvirket deg?

Det har gitt meg en stor nysgjerrighet på hva det er som gjør at formidling fungerer, eller ikke fungerer. Hva er det i oss som hindrer oss i å vise verden hvem vi er? Jeg opplever at hver gang vi står foran andre for å formidle, så må vi gi noe av oss selv. Og publikum gir tilbake gjennom reaksjoner og engasjement. Og den utvekslingen har jeg blitt veldig glad i.

– Hva er din beste formidlings-opplevelse?

Det var et kurs som ble holdt av to dyktige psykologer som lærte bort en behandlingsmetode. Opplevelsen av at verden settes sammen på en ny måte som gir mening og dypere forståelse, er så sterk og god å være med på. De hadde en sånn varme med seg, og som deltager opplevde jeg at de brydde seg ordentlig om oss som deltakere.

– Blir du av og til nervøs før du skal på scenen, og hvordan håndterer du det?

Alltid. Jeg tar oppgaven som formidler på alvor, og det er viktig for meg at publikum sitter igjen med noe etter at jeg har snakket. Jeg legger merke til at følelsen er der, akseptere den og gir den lite plass. Selvom jeg er nervøs, betyr det ikke at jeg må endre på noe, og det sier i hvert fall ikke noe om hvordan det kommer til å gå – den makten gir jeg ikke den følelsen. Og så har jeg tillit til min egen kompetanse, de forberedelsene jeg har gjort og at jeg kan koble meg på publikum.

– Hva er den vanligste fellen folk går i når de formidler?

Det er at vi kan legge alt for mye vekt på manuset vi har skrevet, slidsene vi har laget eller at ting må gå akkurat sånn eller slik for at en selv skal ha tillit til at det går bra. Så når vi glemmer den ene tingen, sier noe feil, eller det dukker opp noe som helst uventet så kan vi bli mer satt ut eller vippet av pinnen enn vi trenger. Og når en som skal formidle ikke jobber med kontakten med publikum – ikke kobler seg på oss som hører på. Da mister man meg raskt.

– Hva er én ting du synes kjennetegner de beste formidlerne der ute?

Det må være evnen til å koble seg på publikum og være til stede her og nå. Jeg setter veldig pris på formidlere som fremstår naturlige og som tør å ta inn publikum, få med seg det som oppstår underveis og som er hele mennesker på scenen. 🙌🏼

Interessert i trening eller foredrag av Helene? Kontakt oss her:

Om Bedre Formidler

Vi i Bedre Formidler utvikler kompetente og selvsikre ansatte gjennom kurs & trening i effektive kommunikasjonsverktøy. Vi bruker blant annet personlige historier som et verktøy for å øke deltakernes selvtillit og evne til å formidle gode presentasjoner, fra scene, i møterommet eller på kamera. Hvis du er interessert i å skreddersy et program som passer din bedrift, kontakt oss eller lese mer om vår formidlingstrening her.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev