Møt Ida Holo

Som psykologspesialist, gründer og medeier i Angstklinikken, har hun lang erfaring i å hjelpe andre med å bli kvitt sine frykter. Hun har verktøyene som skal til for at du kan stå tryggere når du skal ta ordet. Bli bedre kjent med vår dyktige formidlingstrener Ida Holo 🌟

– Kan du fortelle litt om ditt forhold til formidling?

Som barn var jeg veldig sjenert, og mitt første minne som «formidler» var da jeg måtte synge alene foran klassen på barneskolen. Jeg husker at jeg bare ville rømme tilbake til plassen min.

Etterhvert jobbet jeg meg ut av sjenansen, og mitt forhold til formidling endret seg. Min første gode opplevelse med dette var som psykolog, da jeg skulle holde kurs. Det å snakke om noe jeg brenner for, og som er større enn meg, ble til en stor glede i livet.

– På hvilken måte har det å jobbe med formidling påvirket deg?

Jeg har brukt formidling aktivt som arena for selvutvikling. Fordi jeg har vært sjenert, er dette noe som har vært skummelt, men også gøy. Jeg har valgt å øve gjennom foredrag, podcaster, og ta ordet i forsamlinger. Det har gjort meg modigere, tydeligere og mer tilstede. Nå kan jeg kose meg på scenen. Det viktigste jeg har tatt med meg, er at jeg ikke trenger å gjøre det «perfekt», men at jeg tør å kaste meg utpå. 🙋‍♀️

– Hva er din beste formidlings-opplevelse?

Det var første gangen jeg stod på en stor scene, foran 200 mennesker. Jeg var så nervøs på forhånd og underveis, men den stoltheten jeg kjente etterpå husker jeg fortsatt. Målet var å tørre å gjøre noe modig, det var ikke å holde et perfekt foredrag eller ikke å være nervøs. Den holdningen har hjulpet meg som formidler.

– Blir du av og til nervøs før du skal på scenen, og hvordan håndterer du det?

Etter å ha holdt mange foredrag, blir jeg faktisk ikke så nervøs lenger. Jeg kan kjenne kribling i magen og at hjertet banker. Likevel har jeg så mange erfaringer med at det går bra, at de reaksjonene ikke skremmer meg. Nervøsitet er kroppens måte å mobilisere krefter på. Derfor forsøker jeg å la følelsene være der, og tenke: «nå er jeg spent». Så fokuserer jeg på det jeg gleder meg til ved formidling.

– Hva er den vanligste fellen folk går i når de formidler?

Å ikke tenke over hvilken setting du skal formidle i. Hvem er tilskuerne og hva er de opptatt av nå? Gode forberedelser handler om å tone seg inn på publikum og justere underveis. Tenk også over: Hva er det viktigste jeg vil få frem i dag? Vis folk hva du synes er morsomt eller spennende med ditt budskap, gjennom innlevelse og kroppsspråk.

– Hva er én ting du synes kjennetegner de beste formidlerne der ute?

Jeg elsker å se formidlere som kan «pakke inn» budskapet på en engasjerende og forståelig måte, og som har en nedpå stil. Her var Hans Rosling et forbilde. Han var rå på å formidle statistikk og kunnskap på en engasjerende måte. Så var han menneskelig og gøyal. Jeg var så heldig å se ham i Trondheim i 2011, og 13 år senere husker jeg fortsatt mye av det han fortalte. Det skal godt gjøres! 🙏🏼

Interessert i trening, eller foredrag av Ida? Kontakt oss her:

Om Bedre Formidler

Vi i Bedre Formidler utvikler kompetente og selvsikre ansatte gjennom kurs & trening i effektive kommunikasjonsverktøy. Vi bruker blant annet personlige historier som et verktøy for å øke deltakernes selvtillit og evne til å formidle gode presentasjoner, fra scene, i møterommet eller på kamera. Hvis du er interessert i å skreddersy et program som passer din bedrift, kontakt oss eller lese mer om vår formidlingstrening her.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev