Møt Jon Ensor

Han har underholdt for det Britiske Kongehuset, og stått på scenen på over tusen eventer de siste 20 årene. Bli bedre kjent med vår dyktige formidlingstrener Jon Ensor 🪄

– Hva er din bakgrunn og ditt forhold til formidling?

Jeg lever av formidling og min interesse går langt forbi formidling på scenen. Jeg er opptatt av hvordan vi påvirker andre gjennom formidling og kommunikasjon. Hvordan vi kommuniserer i møte med medmennesker, spesielt på jobben, har utrolig mye å si. Vår evne til å påvirke de rundt oss er en superkraft ALLE har. Min misjon gjennom foredrag, coaching og workshops, er å bidra til at enda flere blir mer bevisst dette, og forstår bedre hvordan de kan bruke sin kommunikasjon aktivt til å skape positive ringvirkninger.

– På hvilken måte har det å jobbe med formidling påvirket deg?

Det å virkelig sette meg inn i formidlingens kunst har forandret mye i mitt liv. Kanskje aller mest min rolle på scenen, men det har også påvirket mine interaksjoner som bedriftseier. Jeg er blitt MYE mer bevisst, og det har gitt store resultater.

– Hva er din beste formidlings-opplevelse?

Jeg blir skikkelig inspirert av gode formidlere og vil trekke frem Derren Brown. En magiker som tar sitt publikum fra latter, tårer til forundring. Han er fantastisk. Som scenetrener er det beste jeg kan være med på å bidra til at andre blomstrer, og forbereder seg så godt at de kan glede seg til å gå ut på scenen, og nyte hvert minutt. En student i mitt online academy, slet nylig med selvtillit og negative tanker. Vi jobbet med å forstå han i dybden, hvem han var og hvilken verdi han kan bringe. Neste dag kom han med store nyheter: presentasjonen hans hadde, for første gang, ført til salg. Det var stort.

– Blir du av og til nervøs før du skal på scenen, og hvordan håndterer du det?

Jeg merker at kroppen stresser noen ganger, men jeg er vant til det, jeg aksepterer det, og jeg stoler 100% på at det kommer til å gå over når jeg går ut på scenen. Jeg tenker ikke på det som nerver. Det som er verre for meg er usikkerhet. Det kan være forhold som gjør at jeg er usikker før jeg går på scenen, og da tar jeg en avgjørelse i forkant og går for det. “What’s the worst that can happen?” er en fin tanke, man overlever uansett.

– Hva er den vanligste fellen folk går i når de formidler?

Her er det mange feller. Hvis man tenker på forberedelsene til en presentasjon, så er det at man tenker på PowerPoint-slides og lister med poeng fremfor selve formidlingen. Når det gjelder selve formidlingen, er det overraskende få som prioriterer å øve. Det kan virkelig forbedre deg som formidler.

– Hva er én ting du synes kjennetegner de beste formidlerne der ute?

De er det å være et “helt” menneske. Man skal føle at man møte flere sider av en person som formidler, både deres kompetanse og deres menneskelige sider. Det vil si de er både naturlige i sin fremtoning og tilstede i øyeblikket, men også at de leverer sine poenger med god, overbevisende og trygg retorikk.

Interessert i trening, underholdning eller foredrag av Jon? Kontakt oss her:

Om Bedre Formidler

Vi i Bedre Formidler utvikler kompetente og selvsikre ansatte gjennom kurs & trening i effektive kommunikasjonsverktøy. Vi bruker blant annet personlige historier som et verktøy for å øke deltakernes selvtillit og evne til å formidle gode presentasjoner, fra scene, i møterommet eller på kamera. Hvis du er interessert i å skreddersy et program som passer din bedrift, kontakt oss eller lese mer om vår formidlingstrening her.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev