Om du noen gang har sett på et gammelt klassebilde, hvem ser du etter først?

Den lengstlevende spontant-applausen jeg har hørt en toppleder motta av sine 150 ansatte, varte sammenhengende i 15 sekunder. Ingen trampeklapp, men en jevn hjertefølt applaus som aldri tok slutt. Har du opplevd det? Ingen bonuser eller store nyheter ble presentert. Applausen var en anerkjennelse av deres tro på lederen og fremtiden.

Hvordan klarte han det? Lederen er trent i retorikk og god på poeng og argumentasjon. Det som lå til grunn var noe annet. Akkurat denne gangen turte han å være autentisk. Mange ønsker å fremstå som ekte, men får det ikke til. Og vi mennesker lukter «bullshit» lang vei. Vi er intellektuelle dyr som kjenner når det «lugger i magefølelsen».

Utover å være en trent taler turte lederen denne gang å være sårbar gjennom å by på egne personlige historier. Historiene hadde alltid et poeng. Men kanskje aller viktigst, han talte slik at alle følte seg sett, lyttet til og anerkjent.

Dette var den samme lederen som akkurat sendte meg denne meldingen: «God sommer og tusen takk for hjelpen. Du gjør meg virkelig til en bedre leder.»

Se meg, lytt til meg og anerkjenn meg». Alle leter først etter seg selv på klassebildet. Ut ifra det, når vi er trygge på oss selv, først da kan vi være nysgjerrige på andre.

Nå tar Bedre Formidler sommerferie og det med et avsluttende budskap: Om du jobber med noen du virkelig setter pris på, en kollega, leder eller leverandør. Ring eller skriv en liten melding. Det koster så lite. På innsiden skaper du garantert en minimum 15 sekunder lang hjertefølt applaus, og det er det virkelig verdt.

God sommer!

Mvh,

Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev