Jon Ensor

Foredragsholder, edutainer & formidlingstrener

#karisma

Om Jon

Helt siden året 2000 har Jon levd av å underholde som magiker og edutainer. I november 2019 fikk han også sitt gjennombrudd som foredragsholder og formidlingstrener. I sin TEDx talk snakket han om temaet han har utøvd i over 20 år, et tema som har gjort han til en av Nord-europas mest ettertraktede underholdere. Temaet Jon snakket om var karisma og hvordan det er avgjørende for å lykkes som formidler. “Charisma is your superpower – discover it and use it” er et velkjent sitat fra Jon Ensor.

Jon Ensor har erfaring som formidlingstrener for programledere, foredragsholdere, og artister, både for scene og kamera, og han er også anbefalt som trener for TEDx talere. Jon er spesielt fokusert på to ting:

 • Publikums oppfatning av deg som foredragsholder. Uansett hva budskapet ditt er, er publikums mening om deg som person avgjørende. Jon forklarer hvordan man kan fremstå som kompetent, selvsikker, ekte og sympatisk – noen folk vil elske å lytte til.
 • Publikums oppfatning av budskapet ditt. Et budskap har to deler. Det kognitive, og det emosjonelle. Vi ønsker ikke bare å formidle informasjon, men også å styre publikums respons og tolkning av det vi formidler. Jon fokuserer på å identifisere kjernebudskapet ditt, og sørge for at det formidles både tydelig og presist, både kognitivt og emosjonelt.

What charisma really is

Foredrag

45 minutter

Inspirasjonsforedrag som handler om selvtillit, personlig utvikling, hvordan man kan få kontakt med mennesker.

Dette er historien om Jons oppdagelsesreise i karismaverdenen – fra å mangle selvtillit til å ha en kommanderende tilstedeværelse på de største scenene, foran alle type publikum. Foredraget er underholdende, hjertevarmende og full av praktisk innsikt og tips om hvordan du kan oppdage din egen unike karisma, overvinne usikkerhet, finne din stemme og få den hørt.

Karisma er evnen til å møte andre med den aller beste versjonen av deg selv. Karisma er ofte en misforstått ferdighet som i høy grad kan læres. I dette foredraget vil du oppdage at karisma har en kraftigere og mer positiv effekt enn du skulle tro, og at du har potensial til å være karismatisk på din egen unike måte.

Lær å utnytte de tre elementene av karisma – makt, tilstedeværelse, og varme for å få en karismatisk tilstedeværelse som får folk til å stoppe og lytte når du har noe å si.

Workshop

I det øyeblikk hvor alle snur seg mot deg og det er din tur til å snakke – Du skal presentere i rommet, på scenen eller snakke på kamera. Hvordan vil publikum oppfatte deg? Hvordan vil du fremstå? I denne workshopen adresserer vi hvordan «eie» situasjonen. Hvordan fremstå naturlig, selvsikker og få ditt budskap frem på best mulig måte.

Kurset tilpasses til målgruppe slik at det passer like godt til en ledergruppe som det gjør til et team som ønsker å bli bedre. Kurset vil inneholde:

Karisma:

 • Introduksjon til hva som gjør et menneske karismatisk og de positive effekter rundt moderne karisma
 • Hvordan finne din unike karismatiske stil
 • Selvanalyse og hvordan utvikle din karisma
 • Å skape forbindelse med publikum
 • Hvordan håndtere nervøsitet

Presentasjonsferdigheter:

 • Viktigheten av å identifisere budskap og mål – kognitivt og emosjonelt
 • Hvordan strukturere din presentasjon for å skape et uslettelig etterlatt inntrykk
 • Bruk av stemme og kroppspråk (inkludert bruk av mikrofon)
 • Introduksjoner og «openers» som fanger publikum fra start
 • Bruk av visuelle hjelpemidler
 • Storytelling

Send en forespørsel

Fortell oss hva henvendelsen gjelder, så svarer vi deg ved første anledning.