Ønsker du at folk lytter til deg?

Forrige uke ble jeg oppringt av en telefonselger. Det skjer ganske ofte, MEN denne selgeren klarte å skille seg ut. Han snakket nemlig ikke «som en telefonselger». DET fikk meg til å lytte.

Har du noen gang fått råd om å øke energien på scenen eller på kamera? Tettere på, mer fokusert og gjerne øke volumet i stemmen? Ja, det er generelt sett viktig og et godt råd, men det er én ting som trumfer dette…

HVEM snakker du med og HVOR befinner mottakeren(e) seg mentalt sett? Budskapet inn til mottager er alltid målet. Alt annet som energi og volum er kun verktøy. Vet du om mottaker prefererer høy eller lav energi? Høyt eller lavt volum? Og hva med situasjonen? Hvordan er det å bli oppringt av en høyt snakkende energisk selger når sitter i et møte, og kun tar telefonen fordi du tror det kan være skolen som ringer? Nei, det er ingen god match.

«Sannheten er at vi lytter og føler oss tryggest på de som ligner oss selv, både generelt og i situasjonen». All forskning tilsier dette og innenfor kroppsspråksteori kalles det for «speiling».

Tenk på det til uka. «Hva må JEG gjøre for å tilpasse MEG deg og dere, som mennesker og hvor er mottaker akkurat nå».

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev