Presentasjonsteknikk er bortkastet tid!

Ok, før du reagerer for sterkt. La meg stille deg spørsmålet jeg vanligvis innleder mine foredrag med: «Hva kjennetegner en SUPER FORMIDLER»? Ett ord.

Svarene jeg får har sjeldent med det du lærer på et kurs i presentasjonsteknikk. Det dreier seg om noe langt mer personlig. Svar som ekte, engasjerende, energi og entusiastisk er de ordene som publikum som oftest løfter frem. Var ditt svar i samme gate?

Min lidenskap for formidling har ført meg på en reise for å oppdage “Hemmeligheten bak en god formidler”. Dette er noe jeg også reiser rundt å holder foredrag om, og er blitt grunnlaget for treningen av ledere, fagansvarlig og ansatte som ønsker å bli finne den beste formidler utgaven av seg selv. 

“Reisen til å bli en Bedre Formidler går innover, ikke utover. Å VÆRE er faktisk viktigere enn å LÆRE”.

-Jan Svaheim –

Det å VÆRE er et av prinsippene jeg har oppdaget hos de aller beste formidlerne. Når jeg oppdaget dette minnet det meg om tittelen på en bok jeg leste for over 20 år siden. Boken var så som så, mens den treffende tittelen har brent seg fast i minnet: “If How To’s Were Enough, We Would All Be Skinny, Rich and Happy”. Den siktet selvfølgelig til vår evige jakt etter “hvordan”, og hvordan det er ikke nok. 

Jeg ser det hver dag hvordan vi søker etter «How To’s». Vi leser bøker, artikler, søker opp YouTube videoer og melder oss på webinarer eller frokostmøter med titler som “10 tips til bedre presentasjoner». Men, hva om du har lært deg alle teknikker, alle tips fra å forberede deg til å avslutte presentasjonen på riktig måte? Sannsynligheten er da at du vil gjøre som alle andre og blir en kopi, ikke ditt unike selv.

Det som er unikt er nemlig deg, din historie, ditt uttrykk og din stil. DU ER HISTORIEN. Alt annet er noter, skalaer og akkorder. Det er sangen, rytmen og melodien som er DEG og det er nettopp det publikum vil ha. 

Her er noen få spørsmål som vil ta deg nærmere kjernen i deg selv:

  1. Hva er det verste som kan skje med bare å være meg selv?
  2. Hva holder meg igjen for å slippe meg fri når jeg skal snakke foran andre?
  3. Hva kan jeg fra nå av gjøre for å vise ennå mer av meg selv og min lidenskap?

Jeg har sett, opplevd, studert, lest forskning og erfart gjennom å jobbe med noen av de aller dyktigste formidlerne vi har i Norge. Av de titals prinsipper som jeg har funnet til å være de aller viktigste, står din evne til «å stå i din egen sannhet» høyt. Altså, det å VÆRE.

Om vi noen gang kommer til å jobbe sammen så vil du merke at jeg er mer opptatt av deg, dine styrker og så jobbe ut ifra det. Og ja, jeg har med både noter, akkorder og skalaer du skal få lære, men det er ikke der vi starter. Vi starter med deg, din melodi og sang.

Kontakt meg helt uforpliktende for en prat om hvordan vi kan få alle i din bedrift eller avdeling til å bli de beste formidler utgavene av seg selv. Det vil garantert løfte verdiskapningen i din bedrift, det lover jeg. jan@bedreformidler.no / tlf: 934 27 938.

PS: Og for all del, dra på det kurset i presentasjonsteknikk eller les den artikkelen om «10 tips til bedre presentasjoner». Det er viktig det også…

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev