Salgssjefen ble stum

Salgssjefen ble stum.

Han skulle bare si noen få ord. Kaste litt glans ved å bruke noen velfungerende setninger, strofer og sitater. Helt sikkert også sjarmere, som han pleide. Ingen grunn til å forberede seg for dette, for å prate var jo det han levde av.

Han ble introdusert og spradet opp på scenen med et selvsikkert smil og takket konferansieren. I det han snudde seg mot publikum og så utover de 200 hundre i salen forsvant smilet. Selvtilliten forsvant også. Setningene som normalt sett kom som perler på en snor kom ikke. Han ble tydelig stresset, ytret noen for ord før han forsvant av scenen.

Er du en god naturlig formidler? De møter jeg hele tiden på trening. De er de som alle tror vil gjøre det best, men ofte er de som sliter mest. De er ikke vant til å forberede seg, fortelle historier og materialet om og om igjen. De lever for spontaniteten og «rushet» av å ikke forberede seg.

Er du en sånn? Da er mitt budskap til deg som formidlingstrener: Vær stolt over gaven du har fått for du er heldig. Vit også at om du ønsker å bli bedre, om du ønsker å være mer proff, da må du øve, repetere og øve ennå mer. Aldri gå på scenen eller foran kamera uten å har sagt det før, mange ganger.

De proffe øver og det mye mer enn du tror.

Mvh,
Jan Svaheim for Bedre Formidler

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev