Slik lykkes du, og ikke bare på scenen

Jeg fant ut hvorfor en av landets beste underholdere nettopp er en av de beste. Det som overrasket mest, var at det ikke direkte hadde noe med formidling å gjøre.

I alle bransjer har du de som «alle vet om» og ofte ser opp til. Det samme finnes innen foredrag og sceneopptreden. Noen er «sikre kort» om du er kunde eller produsent. Du vet de leverer, du vet de underholder og du vet på forhånd at det blir en suksess.

Like før denne underholderen skulle på scenen spurte han assistenten i eventbyrået. «Synes du jeg skal gjøre sånn eller sånn?», sa han og ventet på svar. Assistenten ble forfjamset og snublet frem det han trodde på der og da. Underholderen gikk på scenen, fulgte rådet og fikk en vill mottakelse fra publikum.

På vei ned fra scenen sa han til assistenten «takk for godt råd a», etterfulgt av et takknemlig smil. Dette var ikke første gang jeg hadde sett ham gjøre dette, slik eller i en annen form.

På vei til flyplassen sa jeg til ham. «Du, nå vet jeg en av grunnene til hvorfor du virkelig lykkes». Han så på meg med et spørrende blikk. «Du snakker med alle, og får alle til å føle seg litt bedre enn før de snakket med deg». Han smilte.

Gir du løftes du opp, også som formidler.

VIL DU BLI EN BEDRE FORMIDLER?

Bli en del av vår faglige sirkel!

Fagstoff rett i innboksen Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev